Wednesday 29 August 2018

Hauva ja Aslan


Taiteilu Hauvan ja Aslanin yhteiselon kanssa on sujunut aika hyvin. Kaikista vaativinta on kuitenkin se, että molemmat saisivat yhtä paljon huomiota osakseen. En halua, että jompikumpi joutuisi kokemaan olevansa toisarvoinen. En halua sisarkateutta. Niin Hauvan kuin Aslaninkin ilmeestä ja olemuksesta huomaan, jos olen vahingossa laiminlyönyt huomion antoa. Haluan, että molemmat ovat onnellisia ja iloisia lemmikkejä!


Aslan ja Hauva ovat kiinnostuneita toistensa seurasta ja hakeutuvat aina samaan huoneeseen. Ne tuijottelevat toisia pitkiäkin aikoja. He ovat oppineet tuntemaan toistensa touhut ja pääpiirteittäin toistensa käyttäytymisen. Aslan käy välillä varovaisesti nuuhkimassa Hauvan jalkoja ja Hauva päätyy toisinaan nuuhkimaan Aslanin nenää tai peräpäätä, haluavat syödä ruokansa vierekkäin. 

Se, mistä Hauva tuppaa kiihtymään on se, kun yritän leikittää Aslania ”lentävällä linnulla”. Hauva on sekä mustasukkainen että innostunut ja olen yrittänyt opettaa Hauvaa sietämään Aslanin leikkiä siten, että kehun sitä Aslanin leikkien aikana ja pidän Aslanin leikittämistuokion riittävän lyhyenä. Kaiken kukkuraksi leikkituokion päätteeksi annan molemmille paljon herkkunameja, saavat niitä ollen vierekkäin ja ovat sulassa sovussa keskenään. Hauluan, että Hauva yhdistää Aslanin leikit positiiviseen mielleyhtymään ja siten voisin jatkossa leikittää Aslania vähän pidemmän tuokion kerrallaan. 

No comments:

Post a Comment