Thursday 23 August 2018

Kuljetusboksiongelmia



Aion tilata lähiaikoina Aslanille ajan eläinlääkärille kastraatiota ja sirutusta varten. Mietin, miten saan Aslanin menemään kantoboksiin. Täytyy kokeilla. Nostin Aslanin syliin ja varovaisesti työnsin sitä pää edellä kopan sisuksia kohti. Aslan alkoi välittömästi kynsiä ja purra kättäni samalla kiemurrellen ja sätkytellen ja pääsi puolessa minuutissa karkuun. Toinen yritys samanlainen. Jotakin täytyy keksiä.

Vaikka Aslanilla on valjaat ja on tottunut niitä käyttämään, en kuitenkaan halua sitä pitää eläinlääkärin odotustilassa koirien joukossa valjailla, joten minun täytyy opettaa se vaikkapa namipaloilla houkutellen menemään koppaan. Sain myöskin tuoreen ajatuksen siitä, että ehkäpä Aslan on helpompi työntää koppaan takaperin takapuoli edellä?


Nyt kokeilen uudestaan. Laitan boksin lattialle ja hankkimani kissan namit avonaisen boksin eteen. Samalla kun Aslan syö nameja, siirrän varovaisesti sitä takapuoli edellä boksiin päästäen sen heti takaisin jatkamaan herkkujen syömistä. Teen tällä tavoin muutaman kerran rauhallisesti. Aslan ei hätääntynyt ollenkaan! Ok, teen tällaisia harjoitteita jatkossa säännöllisesti, jotta pääsemme tarpeen mukaan eläinlääkärille tai vaikka kissan kanssa kylään.

No comments:

Post a Comment