Saturday 25 August 2018

Vaaran paikka





Olin keittiössä askareissani ja lähtiessäni keittiöön totesin Hauvan nukkuvan sohvan vieressä matolla. Aslan hölkkäsi keittiön ja olohuoneen väliä, mutta juoksi toiselta puolen sohvaa, missä Hauva nukkui. Totesin, ettei Hauvaa tarvitse vahtia saatikka siirtää koiraportin taakse makuuhuoneeseen ja jatkoin askareitani.

Olin juuri tulossa takaisin olohuoneeseen Hauvan viereen sohvalle istumaan, kun aivan yllättäen Aslan lensi pääni yli parin metrin loikalla ja näytti siltä, että se hyppää suoraan Hauvan niskaan. Valpastuin sekunnin murto-osassa, kun samaan aikaan Hauva singahti rähinällä Aslania kohti. Kaikki tapahtui silmän räpäyksessä: Hauva säikähti Aslanin ilmalentoa luullen Aslanin hyökkäävän kimppuunsa ja salamana hyökkäsi sohvalle Aslania kohti, minä heittäydyin Hauvan päälle temmaten sen niskavilloista alas sohvalta.

Me kaikki kolme olimme aivan yhtä hämillämme vaarallisesta tilanteesta, joka vilahti ohi muutamassa sekunnissa. Aslan ei tajunnut, että oli ollut todellisessa vaarassa ja Hauva oli jotenkin helpottunut, kun Aslan ei hypännytkään sen päälle, vaan sen päälle hyppääjä olikin minä. Rauhoitin Aslania, rauhoitin Hauvaa, jälleen rauha maassa. Ei näyttänyt lainkaan siltä, että mitään pahempaa säikähdystä olisi päässyt kenellekään tapahtumaan. Tilanne ohi, me selvittiin, mutta täpärästi!


Päätin, että tästä edes päin pidän Hauvan aina hallinnassa, jos Aslan juoksee tai riehuu, sillä se ei osaa varoa Hauvaa ja Hauva ei aina pysty ymmärtämään, mitä Aslan on tekemässä. Aslan ei ollut hyppäämässä Hauvan päälle, vaan sohvalle sen viereen ja tästä syntyi tuo vaarallinen väärinkäsitys. Lapset ovat lapsia, niiden perään on pakko katsoa! Minun oma vika.

No comments:

Post a Comment